Lincoln Property Company a Fidurock oznamují první akvizice na slovenském trhu

29. 06. 2018
Lincoln Property Company a Fidurock oznamují první akvizice na slovenském trhu

Americká společnost Lincoln Property Company a středoevropský investor Fidurock s potěšením oznamují úspěšné uzavření prvních dvou akvizic na slovenském trhu. Prvním projektem je nově postavený retail park v Senici, jež je součástí hlavní nákupní zóny v tomto městě. Druhým projektem je nákupní centrum Saratov v Bratislavě. Hlavním impulsem pro vstup právě na slovenský trh byl fakt, že segment retail parků a strategicky umístěných menších nákupních center zažívá v poslední době významný rozmach. Prognóza pro roky budoucí je navíc pozitivní, a to jak pro slovenský, tak i pro český trh.

Společnost Lincoln Property Company bude zastřešovat asset management obou projektů společně se stávajícími českými retail parky v Liberci a v Táboře. Celé portfolio v celkové hodnotě €38 milionů plánují Lincoln a Fidurock společně rozšířit o akvizice dalších parků v České republice a na Slovensku.

„Pro správu našich retailových nemovitostí využíváme významných nadnárodních nemovitostních firem. Vzhledem k tomu, že se společností Lincoln Property Company máme vybudované pevné obchodní vztahy a patří mezi nejlepší v oboru, bylo propojení právě s nimi jasnou volbou,“ říká David Hauerland, člen představenstva společnosti Fidurock. „Slovenský trh jsme vybrali na základě analýz, z kterých vychází, že se zde tento sektor pořád ještě rozvíjí a retail parky zde dosahují velmi atraktivních výnosů. Věříme, že budeme v úspěšných akvizicích pokračovat i po zbytek roku 2018,“ dodává David Hauerland.

Retail park Senica je nově postavený retail park o rozloze 2 000m2. Nachází se v těsné blízkosti  zavedené obchodní zóny, vedle Kauflandu a Family centra. Mezi jeho hlavní nájemce patří CCC, Tedi, Super Zoo, Okay a Orion. Součástí akvizice je také pozemek, na jehož ploše je plánována výstavba rozšíření existujícího retail parku, čímž se dále zatraktivní pro stávající i nové zákazníky.

Obchodní centrum Saratov je menším dvoupodlažním obchodním centrem na hlavní komunikaci v městské části Dúbravka v Bratislavě. Disponuje vlastním parkovištěm a zároveň je velice dobře dostupné městskou hromadnou dopravou, díky čemuž si získalo oblibu nejen obyvatel v blízkém okolí. Mezi hlavní nájemce patří supermarket Billa, DM drogerie, Kik, Pepco, pobočka Slovenské spořitelny, obchody s módou a samozřejmě kavárny a restaurace.

 

 

 

Pro vice informací kontaktujte:
Martina Stachová                                                                              Petr Vondrášek
Head of PR                                                                                         Asset Manager
Fidurock                                                                                              Lincoln Property Company
+420 777 078 994                                                                              +420 724 361 320
stachova@fidurock.com                                                                  pvondrasek@lpc.com
www.fidurock.com                                                                            www.lpc.com

 

 

Zpět na novinky